Pages

Tuesday, November 2, 2010

Teochew Porridge

Huhh serius hari ni tak tahu nak masak apa. Bosan dah tiap2 hari lauk sambal. Sambal ikan, sambal ayam, sambal daging, sambal telor, sambal ikan bilis... Hishhhh segala macam sambal laa, sebab kat rumah saya lauk sambal ni yang selalu laku.

Tapi hari ni macam bosan ngan sambal so saya decide nak masak porridge... Teochew porridge... Bubur nasi berlauk.

Hrrmmmm saya masak bubur kosong, rebus telor masin, goreng sayur kangkung, goreng ikan bilis campur bawang & cili api. Bubur ni sedap makan dengan sambal lada... Cili merah + cili api + bawang besar + udang kering ditumbuk, tidak perlu terlalu hancur sangat. Itu saja... Senang, mudah, sedap.

Tadaaaa... Dah siap...

Nampak sedap rasa lagi sedap... Hehehe... Jemput makan semua...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...